Jak připravit hostinu snadno a rychle neděle 23. 3. 2025
23. 3. 2025 Jak připravit hostinu snadno a rychle
Workshop je určen pro ty, kteří mají zkušenosti s vařením na akcích pro účely „oživené historie“ či reenactmentu a rádi by si přípravu pohoštění na místě co nejvíce ulehčili, aniž by museli činit ústupky „dobovosti“. Jelikož v něm bude kladen důraz na přípravu všeho potřebného především před akcí, proběhne v moderní kuchyni na adrese: Nová 152, Český Brod od 9:30 – 16:30. (Konec je orientační dle zájmu účastníků semináře.)
Uvaříme několika chodové menu, které
hravě sfouknete večer před akcí, podělím se o tipy na jeho převoz a uskladnění. V neposlední řadě se také dozvíte, jak správně historicky poskládat jednotlivé pokrmy do menu a samozřejmě neopomeneme i představení všech potřebných historických propriet nutných k vaření v rámci historických ukázek. Náklady na potřebné suroviny k vaření jsou zahrnuty v ceně kurzu. V ceně je i pitný režim – čaj, káva, pramenitá voda. Co si účastníci kurzu navaří, to si také snědí. Proto je případně vhodné si vzít krabičky na přebytky, které nezvládnete na místě zkonzumovat. Další informace ohledně úhrady účastnického příspěvku vám budou zaslány na uvedený e-mail.
A co budeme vařit? Nadívaného pečeného bažanta, kaši z bobů, kdoulový maz, lososovou paštiku, ovocný konkavelit, klobásky a další…
Kapacita workshopu je pět míst. Pokud by byl naplněn, budou další přihlášení kontaktováni, jako případní náhradníci. Minimální počet účastníků pro otevření jsou tři.
Cena 1700,- (členové projektů DK, CP, CV mají slevu 10 %, sleva platí i pro dalšího přihlášeného rodinného příslušníka, studenty a lidi na rodičovské či mateřské „dovoleNÉ.)
ODKAZ NA REGISTRAČNÍ FORMULÁŘ