Křest knihy Gastronomie českého středověku
Křest knihy Gastronomie českého středověk
V sobotu 8. 6. 2024 jsme v rámci připomínek výročí Bitvy Malešov na stejnojmenné tvrzi pokřtili v plné autorské sestavě knihu Gastronomie českého středověku, na které jsme pracovali více než tři roky. Kmotrem jí byl nikdo jiný než Jan Žižka. Velice děkuji fotografce Kateřině Triss Postránecké a ilustrátorovi Janovi Sikovi za jejich práci a samozřejmě nakladatelství Grada. Myslím, že se vskutku zdařila! Následovala opravdu dlouhá autogramiáda. V rámci doprovodného programu mohli návštěvníci ochutnat pokrmy uvařené autorkou, podle receptů obsažených v knize. To by ovšem nebylo možné bez laskavé spolupráce spřáteleného projektu Mensa Nobilium, který pokrmy prezentoval a zároveň program doplnil o prezentaci středověkého stolničení. (Autor fotografií: Jiří Smola, Petr Prouza.)
V současné době je kniha k dispozici v druhém opraveném vydání na webu nakladatelství Grada ZDE.