23. 3. 2025 Jak připravit hostinu snadno a rychle II.
23. 3. 2025 Jak připravit hostinu snadno a rychle
II. běh workshopu byl určený pro ty, kteří mají zkušenosti s vařením na akcích pro účely „oživené historie“ či reenactmentu a rádi by si přípravu pohoštění na místě co nejvíce ulehčili, aniž by museli činit ústupky „dobovosti“. Jelikož byl v jeho rámci kladen důraz především na přípravu všeho potřebného před akcí, proběhl v moderní kuchyni, takže jsme mohli naplno využít její potenciál a v rekordním čase zvládli společně uvařit celkem 12. pokrmů. Kromě stálice, mezi které patří lososové paštika, rozebieraná slepice a kaše z bobů, jsme připravili i huspeninu, višňový konkavelit, fíkový a kdoulový maz, kančí pečínku, vaječné klobásky, křepelky v sladké omáčce, bažanta nadívaného křepelkou s omáčkou z hroznů a vejce mandlová. Účastníci také mohli ochutnat perník připravený podle receptu, který naleznete v článku Perník neboli peprník.
