23. 3. 2025 Jak připravit hostinu snadno a rychle II.

23. 3. 2025 Jak připravit hostinu snadno a rychle II.

23. 3. 2025 Jak připravit hostinu snadno a rychle

II. běh workshopu byl určený pro ty, kteří mají zkušenosti s vařením na akcích pro účely „oživené historie“ či reenactmentu a rádi by si přípravu pohoštění na místě co nejvíce ulehčili, aniž by museli činit ústupky „dobovosti“. Jelikož byl v jeho rámci kladen důraz především na přípravu všeho potřebného před akcí, proběhl v moderní kuchyni, takže jsme mohli naplno využít její potenciál a v rekordním čase zvládli společně uvařit celkem 12. pokrmů. Kromě stálice, mezi které patří lososové paštika, rozebieraná slepice a kaše z bobů,  jsme připravili i huspeninu, višňový konkavelit, fíkový a kdoulový maz, kančí pečínku, vaječné klobásky, křepelky v sladké omáčce, bažanta nadívaného křepelkou s omáčkou z hroznů a vejce mandlová. Účastníci také mohli ochutnat perník připravený podle receptu, který naleznete v článku Perník neboli peprník.

Kromě toho jsem se podělila o tipy na převoz a uskladnění pokrmů na akci. Důležitým samostatným tématem bylo, jak historicky správně poskládat jednotlivé pokrmy do menu a také jsme si představili základní potřebné kuchyňské náčiní a nádobí nutné k vaření v rámci historických ukázek. Na workshopu se opět sešla skvělá společnost a nesl se ve velice pohodové a uvolněné atmosféře. Oproti minulému běhu jsme pouze udělali tu změnu, že jsme navařené pokrmy nezkonzumovali najednou na konci, ale jejich první část v obědovém čase a druhou na konci workshopu coby pozdní svačinku či brzký oběd, abychom si jídlo dokázali o to lépe vychutnat. Musím se přiznat, že workshopy tohoto typu mám nejraději, jelikož mám jednak možnost sdílet moje zkušenosti se zapálenými nadšenci, ale také se od nich spoustu užitečného přiučit.
Tak snad vyjde i třetí běh letos na podzim!
SHARE IT:

Comments are closed.